Veiligheidsschermen

Een virus welke de gezondheid in gevaar brengt van mensen, is uitgegroeid tot een wereldwijde pandomie, welke ook Nederland heeft getroffen begin 2020.

Om een virus in de hand te houden, en om in ziekenhuizen voldoende IC capaciteit beschikbaar te houden, moesten besluiten genomen worden, welke ingrijpend zijn in 2020. Zo moesten vele bedrijven, kantoren, horeca, hotels, restaurants, scholen, openbare gebouwen, gesloten worden. Maar ook verpleeghuizen, zorginstellingen, kappers, nagelstudios , gezondheidsinstellingen, en andere persoonlijke behandelingen werden gestaakt.

Winkels werden beperkt toegankelijk en bij kassa’s moesten transparante schermen geplaatst worden, z.g. veiligheidsschermen. Ook werden benamingen gegeven als plexischermen, kuchschermen, niesschermen, coronaschermen, virusschermen, spatschermen, hygienenschermen, balieschermen, tussenschermen enz.

Nadat de virus wat afneemt, worden enkele mogelijkheden geboden om wat bedrijvigheid op te starten, tenzij voorschriften in acht worden genomen. Vanaf het begin nam gold het 1,5 meter besluit, en mogen stapsgewijs wat activiteiten opgestart worden op scholen en bij behandelberoepen in de persoonlijke zorg.

Echter hiervoor zijn voorwaarden gesteld door gebruik te maken van veiligheidsschermen tussen de bediening van klanten. Daarom werden oplossingen gezocht in een doorzichtig plexischerm, kuchscherm, niesscherm, coronascherm, virusscherm, spatscherm, hygiënescherm, baliescherm, tussenscherm, doorkijkscherm enz.

Van den Brink Werkplektechniek, bekend om de ontwikkeling en inrichting van ergonomische maatwerkplekken op scholen en universiteiten, heeft al jarenlang ervaring in ontwikkeling en verkoop van ‘concentratieschermen’ of ‘spiekschermen’. Spieken werd dankzij LesCom verleden tijd.

Sinds de introductie in 2013 zijn er vele duizenden concentratieschermen geleverd op onderwijsinstellingen, in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, ROC, Universiteit, MBO,HBO en vele andere onderwijs instellingen, waar een spiekscherm uitkomst biedt voor een concentratie werkplek.

Veiligheidsschermen

Vanwege onze leveringen van de LesCom anti- spiekschermen om leerlingen geconcentreerd te laten werken, kregen we de vraag naar de veiligheidsschermen. Immers een spiekscherm kan hiervoor ook gebruikt worden, als deze maar doorzichtig is.

Onze Lescom veiligheidsschermen kunnen zeer snel op bestaande tafels geplaatst worden. Zo kan iedere medewerker zichzelf beveiligen op iedere locatie, zowel op bureau als op een balie.

Het unieke concept van het veiligheidsscherm om een veilige werkplek op bestaande tafels te maken is nu ook leverbaar door Van den Brink Werkplektechniek. We leveren onze Lescom schermen voor onderwijs, kantoor of balie meestal uit voorraad.

Werkplekafscheidingen

Doorzichtige werkplekafscheidingen kunnen op vele manieren, met glas, plexi, folie e.d. , veelal op manieren die schade veroorzaken aan bestaand meubilair of met andere noodmiddelen zoals tyrerips en plakband.

Maar wij onderscheiden ons door vrijstaande schermen welke zijn voorzien van een stabiele voetconstructie, en zijn na gebruik ruimtebesparend doordat ze in elkaar passen. Lescom schermen worden gemaakt van polycarbonaat, zijn onbreekbaar en zeer duurzaam. Dit in tegenstelling tot plexischermen.

Onze veiligheidsschermen scheiden mensen van elkaar en verhinderen contact veroorzaakt door directe communicatie, verkoudheid, niesen, kuchen of andere hygiëne tijdens informatie of gesprekken. Met deze veiligheidsschermen creëert men dus een werkplekafscheiding, terwijl toch zichtcontact is.

Onze veiligheidsschermen, hygiëneschermen, coronaschermen en concentratieschermen, spiekschermen of anti-spiekschermen van LesCom onderscheiden zich in kwaliteit, stabiliteit en gebruiksgemak.

De LesCom werkplekschermen zijn prijsvriendelijk en meestal uit voorraad leverbaar als tussenscherm, inklapscherm of rondomscherm.

Lescom Tussenschermen.

LesCom biedt twee modellen veiligheidschermen:

  • Veiligheidsscherm 550, afm. 550×850 mm (hxb)
  • Veiligheidsscherm 700, afm. 700×850 mm (hxb)
    Andere maten zijn ook mogelijk bij grotere aantallen.

Waarom zou U kiezen voor onze Lescom Veiligheidsschermen?

Met onze hygiëneschermen onderscheiden we ons in deze werkplekafscheiding door:

  • Mogelijkheden voor vrijstaande en vaste montage.
  • Vandalisme bestendig, gemaakt van 3 mm polycarbonaat, krasvast, onbreekbaar en onbeschrijfbaar.
  • Ongekende prijs/kwaliteit verhouding in deze kwaliteit (niet vergelijkbaar met plexi)

Ontdek het verschil in de originele Lescom schermen en de replica en vraag een demo op uw locatie.

Bij overweging aanschaf meerdere veiligheidsschermen komen wij graag langs of sturen enkele vrijblijvend toe.