Tekentafels

Alle gebouwen en constructies die gemaakt zijn in de loop der jaren, werden op een tekentafel bedacht. Tekentafels zijn er dan ook sinds de oorlog, maar tot midden jaren 50 werden de plannen uitgetekend op verstelbare tekentafels met haak en driehoek. Dit noemde men al een tekentafel.

Wij als Van den Brink verkopen sinds 1982 tekentafels in allerlei verschillende uitvoeringen. Denk hierbij onder andere aan kantelbare tekentafels, in hoogte verstelbare tekentafels, maar ook aan bureau tekentafels en tweedehands tekentafels.

Naast het grote aanbod aan verschillende uitvoeringen tekentafels, kunt u bij Van den Brink ook terecht voor een ruim assortiment tekentafels van diverse merken. Denk hierbij aan ISIS tekentafels, Kuhlmann tekentafels en Nestler tekentafels, maar ook aan de merken Nestler, REISS, Unic en Jenny.

De gangbare tekentafels merken zijn (in volgorde van kwaliteit): 

 • ISIS
 • Kuhlmann
 • Nestler
 • REISS
 • Unic
 • Mutoh
 • Alpia
 • Jenny
 • Pro signa
 • Nike
 • Riefler
 • Mockel
 • Neolt (enkele modellen)
 • Technostyl

Bureau tekentafels

Ook bureau tekentafels die u meer flexibiliteit geven kunt u terecht bij Van den Brink. Onze bureau tekentafels zijn in verschillende afmetingen leverbaar en worden altijd voorzien van een geheel nieuw blad. Daarnaast hebt u de keuze om een bureau tekentafel aan te schaffen met machine of zonder machine zodat deze geheel op uw wensen kan worden afgestemd. Onze kleinste model bureau tekentafel beschikt over een blad van 600 mm bij 800 mm en wordt geleverd zonder machine. Het grootste model bureau tekentafel wordt geleverd met een blad met een afmeting van 700 mm bij 1000 mm en wordt geleverd inclusief tekenmachine. Hieronder ziet u een overzicht van de meest populaire bureau tekentafels bij Van den Brink.

 • 600 mm x 800 mm exclusief machine
 • 650 mm x 900 mm exclusief machine
 • 700 mm x 1000 mm exclusief machine
 • 700 mm x 1000 mm inclusief machine

Tweedehands tekentafels

Wilt u niet investeren in een geheel nieuwe tekentafel en toch een tekentafel van hoge kwaliteit aanschaffen dan bent u bij Van den Brink aan het juiste adres. Bij ons kunt u namelijk ook terecht voor een groot aantal tweedehands tekentafels. Al onze oude tekentafels worden volledig nagekeken en op kwaliteit gecontroleerd. Waar nodig worden er reparaties uitgevoerd of worden benodigde onderdelen vervangen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat al onze tweedehands tekentafels weer als nieuw zijn zodat u zelfs van onze vintage tekentafels de hoogste kwaliteit mag verwachten en jarenlang kunt gebruiken.

Verstelbare tekentafels

Wilt U op een juiste wijze gebruik maken van Uw tekentafel dan is het essentieel dat U gebruikt maakt van een in hoogte verstelbare tekentafel. Om deze reden vindt U in ons assortiment dan ook een groot aanbod verstelbare tekentafels. Niet alleen zijn deze tekentafels in hoogte verstelbaar, ook ons gehele assortiment bestaat uit kantelbare tekentafels zodat u altijd in de juiste hoek kunt werken. Met onze in verstelbare tekentafels zorgt u er dan ook voor dat u op een ergonomisch verantwoorde wijze aan uw tekeningen kunt werken zonder klachten te ontwikkelen. Het verstellen van de hoogte van de tekentafel of het kantelen van een tekentafel gebeurd door de regel door middel van handbediening. Enkele van onze verstelbare tekentafels zijn uitgerust met een voetpedaal waarmee de hoogte naar wens kan worden aangepast.

Naast gebruikelijke in hoogte verstelbare tekentafels produceren wij ook verstelbare tekentafels voor scholen. Deze verstelbare tafels worden verkocht onder de naam Lescom.  Onze Lescom tafels zijn doordacht in ontwerp en bedieningsgemak voor in het tekenlokaal, handvaardigheidslokaal voor creatieve vormgeving en ontwerp.

Tekentafel advies

Heeft u interesse om oude tekentafels aan te schaffen of wilt u meer informatie ontvangen over één van onze tweedehands tekentafels dan kunnen wij U per telefoon of mail vakkundig begeleiden. Wij bieden U advies op maat zodat U de keuze kunt maken uit één of meerdere  tekentafels die het beste op Uw persoonlijke ruimte en doelen zijn afgestemd. Ook bent U van harte welkom in ons magazijn om uit onze collectie tekentafels en tweedehands tekentafels een keuze te maken. Wij nemen de tijd voor een persoonlijk advies, vandaar altijd op afspraak.

Ook kunt u bij Van den Brink terecht van een grote assortiment onderdelen van tekentafels waaronder: Onderstellen, tekenmachines, bladen, linialen en afleggoten. Daarnaast hebben wij voor een groot aantal merken waaronder ISIS, Kuhlman en Nestler nieuwe tekenlinialen op voorraad.