Tekentafels

Bekijk het assortiment professionele tekentafels in topconditie van o.a. Isis, Kuhlmann of Nestler. Neem vrijblijvend contact op voor informatie of advies.

Alle gebouwen en constructies die gemaakt zijn in de loop der jaren, werden op een tekentafel bedacht. Tekentafels zijn er dan ook sinds de oorlog, maar tot midden jaren 50 werden de plannen uitgetekend op verstelbare tekentafels met haak en driehoek. Dit noemde men al een tekentafel.

Wij als Van den Brink verkopen sinds 1982 professionele tekentafels in allerlei verschillende uitvoeringen. Denk hierbij onder andere aan kantelbaar, in hoogte verstelbare maar ook aan gebruikte modellen, bureau modellen, tafelmodellen en vintage tekentafels.

Professionele tekentafels

Naast het grote aanbod aan verschillende uitvoeringen, kunt u bij Van den Brink ook terecht voor een ruim assortiment van diverse merken. De gangbare merken zijn (in volgorde van kwaliteit): ISIS, Kuhlmann, Nestler, REISS, Unic, Mutoh, Alpia, Jenny, Pro signa, Nike, Riefler, Mockel, Neolt (enkele modellen), Technostyl

Bekijk hier de actuele voorraad

Verstelbare tekentafels

Wilt U op een juiste wijze gebruik maken van Uw tekentafel dan is het essentieel dat U gebruikt maakt van een in hoogte verstelbare modellen. Om deze reden vindt U in ons assortiment dan ook een groot aanbod verstelbare tekentafels. Niet alleen zijn deze modellen in hoogte verstelbaar, ook ons gehele assortiment bestaat uit kantelbare tekentafels zodat u altijd in de juiste hoek kunt werken. Met onze in verstelbare modellen zorgt u er dan ook voor dat u op een ergonomisch verantwoorde wijze aan uw tekeningen kunt werken zonder klachten te ontwikkelen. Het verstellen van de hoogte of het kantelen van een tafel gebeurd door de regel door middel van handbediening. Enkele van onze verstelbare tekentafels zijn uitgerust met een voetpedaal waarmee de hoogte naar wens kan worden aangepast.

Naast gebruikelijke in hoogte verstelbare modellen produceren wij ook verstelbare modellen voor scholen. Deze verstelbare tafels worden verkocht onder de naam Lescom.  Onze Lescom tafels zijn doordacht in ontwerp en bedieningsgemak voor in het tekenlokaal, handvaardigheidslokaal voor creatieve vormgeving en ontwerp.

Aankoopadvies

Heeft u interesse om een professionele tekentafel aan te schaffen of wilt u meer informatie ontvangen over één van onze modellen dan kunnen wij U per telefoon of mail vakkundig begeleiden. Wij bieden U advies op maat zodat U de keuze kunt maken uit één of meerdere  tekentafels die het beste op Uw persoonlijke ruimte en doelen zijn afgestemd. Ook bent U van harte welkom in ons magazijn om uit onze collectie een keuze te maken. Wij nemen de tijd voor een persoonlijk advies, vandaar altijd op afspraak.

Ook kunt u bij Van den Brink terecht van een grote assortiment onderdelen van tekentafels waaronder: Onderstellen, tekenmachines, bladen, linialen en afleggoten. Daarnaast hebben wij voor een groot aantal merken waaronder ISIS, Kuhlman en Nestler nieuwe tekenlinialen op voorraad. 

Vrachtwagen van Van den Brink Werkplektechniek
Uitladen vrachtwagen van Van denk Brink Werkplektechniek

Tekentafel onderdelen & reparatie

Niet alleen kunt u bij Van den Brink Werkplektechniek terecht voor de in- en verkoop van tekentafels. Bij ons kunt u ook terecht voor tal van verschillende tekentafel onderdelen zoals tekenmachines, linialen, afleggoten of werkbladen. Bent u op zoek naar een specifiek onderdeel dat geschikt is voor uw tekentafel? Neem dan geheel vrijblijvend contact op voor informatie en advies over de mogelijkheden.

Ook wanneer uw tekentafel niet meer naar behoren werkt kunt u terecht bij Van den Brink Werkplektechniek. Wij zijn al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in de reparatie en restauratie van tekentafels en voorzien u graag van advies. Een tekentafel reparatie kan zowel uitgevoerd worden op locatie als bij ons in de werkplaats. Neem geheel vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Tekentafels voor jong & oud

Het assortiment van Van den Brink Werkplektechniek bestaat grotendeels uit tekentafels voor volwassenen. Deze worden grotendeels voor professioneel gebruik ingezet door bijvoorbeeld bouwtechnisch tekenaars of architecten. Echter zijn bevat ons assortiment ook tekentafels voor kinderen en tekentafels voor thuis. Het gaat hierbij veelal om tekentafels voor op tafels en tekentafels voor op een bureau. Deze kleine tekentafels zijn door de beperkte afmetingen eenvoudig te verplaatsen en op te bergen na gebruik. Wilt u weten welke tekentafel het beste bij uw situatie past? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.