Concentratieschermen

Er zijn allerlei constructies bedacht om te voorkomen dat studerenden bij elkaar afkijken of afgeleid worden. Het plaatsen van een houten schot of het vrijhouden van een werkplek is de meest voorkomende preventiemaatregel om een concentratiewerkplek te creëren. Van den Brink Werkplektechniek, bekend om de ontwikkeling en inrichting van concentratiewerkplekken op scholen en universiteiten, heeft een innovatieve oplossing bedacht: de zgn. ‘concentratieschermen’ of ‘spiekschermen’. Spieken is nu dankzij LesCom verleden tijd.

Concentratieschermen onderwijs

De LesCom concentratieschermen zijn speciaal ontwikkeld voor om leerlingen geconcentreerd te laten werken. De concentratieschermen voor het onderwijs kunnen zeer snel op bestaande tafels geplaatst worden. Binnen enkele minuten is een lokaal omgebouwd van leslokaal naar toetsingslokaal met concentratiewerkplekken. Het unieke concept van het concentratiescherm om een concentratiewerkplek op bestaande tafels te maken is als eerste ontwikkeld door Van den Brink Werkplektechniek. Wij leveren concentratieschermen voor het basisonderwijs  meestal uit voorraad.

Waarom zou U kiezen voor onze Lescom spiekschermen?

Onze anti-spiekschermen werden al snel ontdekt en met een kleine vormafwijking nagemaakt. Maar de spiekschermen van Lescom onderscheiden zich door:

  • Veel betere stabiliteit
  • Voorzien van kleefrubbers (evt. ook vaste montage)
  • Vandalisme bestendig, gemaakt van 3 mm opaal kunststof,  krasvast, onbreekbaar en onbeschrijfbaar.
  • Voorzien van handgreep (20 stuks per hand) of om op te hangen.
  • Ongekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Ook als inklap spiekscherm rondom de leerling.

Werkplekafscheidingen   

Onze werkplekafscheidingen scheiden leerlingen van elkaar en verhinderen om te kunnen spieken. Met deze werkplekafscheiding creëert men dus een concentratiewerkplek om examens of toetsen te maken, of om ongestoord te kunnen concentreren op een opdracht. Ook zijn de werkplekafscheidingen ideaal voor leerlingen met concentratie problemen.

Sinds de introductie in 2013 zijn er vele duizenden werkplekafscheidingen geleverd aan scholen, in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, ROC, Universiteit, MBO, HBO en vele andere onderwijsinstellingen, waar een werkplekafscheiding uitkomst biedt voor het realiseren van concentratiewerkplekken. De producten van LesCom onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit, stabiliteit en gebruiksgemak.

Gebruiksgemak

De schermen zijn voorzien van handgrepen en zijn ruimtebesparend doordat ze in elkaar passen. Het kunststofmateriaal is 30% lichtdoorlatend. Door de lichte kleur zijn de designschermen niet storend in het lokaal. Integendeel: leerlingen en studenten ervaren deze werkplekafscheidingen  als plezierig om niet gestoord te worden door anderen.

De LesCom concentratieschermen zijn prijsvriendelijk en meestal uit voorraad leverbaar als tussenscherm of rondomscherm. Het is mogelijk enkele demomodellen op school of universiteit te krijgen. Graag demonstreren wij bij U op school voorbeelden van een werkplekafscheiding met diverse modellen van een spiekscherm.

Rondom- of tussenscherm?

Elk lokaal vraagt om een passend en esthetisch verantwoorde concentratieschermen. LesCom biedt twee modellen concentratieschermen:

Het Rondom concentratiescherm en Tussen concentratiescherm.

  • Rondomscherm 500, afm.500x500x500mm (dxbxh) 
  • Rondomscherm 650, afm.650x620x600 mm (dxbxh)

Let op: van de Rondom concentratieschermen kunnen vijf stuks tegelijk met twee handen naar het lokaal gedragen worden.

  • Tussenscherm 500, afm. 500×550 mm (dxh) 
  • Tussenscherm 650, afm. 650×550 mm (dxh) 

Let op: van de Tussen concentratieschermen kunnen twintig stuks tegelijk met twee handen naar het lokaal gedragen worden.

Interesse?

Vraag vrijblijvend de prijslijst aan met aantrekkelijke staffelkorting. Bij overweging aanschaf (meer dan 20 stuks) komen wij graag langs of sturen enkele concentratieschermen vrijblijvend toe. Kortom: Wilt u een concentratiescherm kopen voor uw leerlingen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.”