Computerwerkplekken

Op scholen en onderwijsinstellingen wordt een klaslokaal vaak ingericht als computerlokaal met speciale computerwerkplekken.  Meestal met bestaande tafels in rijen naast elkaar langs de wanden, met als resultaat onvoldoende werkruimte, beenruimte door ondiepe bladen en poten, en storingen door loshangende snoeren en kabels. Daarbij staat dan ook nog de PC naast het beeldscherm. Van den Brink Werkplektechniek kan helpen met het realiseren van computerwerkplekken op maat zodat klaslokalen optimaal worden benut.

Lokaalinrichting

Een dergelijke klaslokaalinrichting wordt dan een computerlokaal genoemd. Om met de computer te kunnen werken, zijn er een aantal wensen en zelfs voorschriften waar rekening mee gehouden dient te worden. Te denken aan werkruimte, de beeldschermafstand en het bedieningsgemak van het toetsenbord op de computerwerkplekken. Ook dienen de kabels goed weggewerkt te worden en dient de PC op een plek te staan waar de studenten er geen last van hebben. Maar ook onpraktische indelingen van een computerlokaal inrichting komen veel voor, zodat er geen overzicht is over de computerwerkplekken.

Ontdek de Lescom computerwerkplekken

Een computerlokaal inrichten met de Lescom computertafels  voldoet aan alle eisen en wensen van zowel de docent als de student. Wij leveren modulair maatwerk, waarbij vooraf een indelingsplan gemaakt wordt voor de optimale inrichting van uw computerlokaal.

Onze computertafels worden onderling met elkaar gekoppeld, waardoor niet iedere computertafel poten nodig heeft.  Zo wordt een klaslokaal inrichting of computerlokaal inrichting optimaal benut en is de inrichting van uw klaslokaal een strak geheel door deze koppelingen en de weggewerkte bekabeling onder de computertafels. Daarbij worden de PC’s beveiligd opgehangen in klembeugels. 

Het inrichtingen van een computerlokaal met de Lescom computertafels werkt prestatieverhogend vanwege het werkplezier door optimale werkhouding en werkruimte. Ook docenten geven de voorkeur aan de Lescom computertafels omdat zij goed het overzicht over het lokaal behouden.

Klaslokaal inrichting & Schoolmeubilair

Wanneer een school beperkt is in het aantal klaslokalen, verzorgt Van den Brink Werkplektechniek ook een schoolinrichting met de Lescom inklaptafels, waarbij het beeldscherm ingeklapt wordt voor een vlakke leerlingtafel.  Hierdoor is de schooltafel een Lestafel en computertafel in één werkplek.  Hierdoor is een leslokaal zowel in te zetten als standaard klaslokaal, maar ook als een computerlokaal.  De leerling of student maakt zelf de keuze of hij of zij wil werken met pen en papier of met een beeldscherm en toetsenbord. Door de efficiënte indeling en het overzichtelijke geheel zijn de klaslokalen die zijn ingericht met de Lescom computerwerkplekken ook ideaal voor het afnemen van examens. Ook hoeven studenten niet heen en weer te lopen tussen leslokalen en computerlokalen.

Al onze schooltafels kunnen worden voorzien van speciale schoolstoelen voor een optimale werkhouding achter achter ons schoolmeubilair, welke aan uw wensen voldoen dankzij maatwerk in onze schoolmeubelen.  Onze schoolstoelen kunnen ingesteld worden voor iedere leeftijdsgroep zodat deze vele jaren inzetbaar zijn. Daarnaast kunnen alle schooltafels en computerwerkplekken worden voorzien van onze spiekschermen of concentratieschermen, welke ook op onze site te vinden zijn.

Lescom computertafels, Lescom tekentafels en Lescom concentratieschermen worden ingezet in iedere onderwijsinstelling, zoals basisschool, voortgezet onderwijs, middelbaar beroeps onderwijs, Lyceum, Hoger beroepsonderwijs, universiteit, beroepsopleiding enz.