Tijdsbeeld

Wij verzorgen op scholen, kantoren en instellingen, maar ook voor de particulier, de complete inrichting met computerwerkplekken en tekentechniek. Wij leveren maatwerk werkplekken met een modulair systeem en tekentafels naar wens, en wij gaan de uitdaging aan om aan specifieke wensen te voldoen.

Door de jaren heen:

  • Van den Brink tekenkamerinventaris te Kootwijkerbroek (1982-1986)
  • Van den Brink bureau- en tekentechniek te Stroe (1986-1990)
  • Brinkplan buro- en tekentechniek te Barneveld (1990-2003)
  • Van den Brink werkplektechniek te Stroe (2003-heden)

Geschiedenis

In 1982 als zelfstandig ondernemer gestart na enige jaren als tekenaar op een architectenbureau, met de in- en verkoop van tekentafels, vooral gerenoveerde tafels met garantie.
Vooral Architectenbureaus’s, scholen en studenten kochten tekentafels, bijna uitsluitend professionele merken als ISIS, Kuhlmann, Nestler en Reiss. Ook naar tekeningkasten was veel vraag. Onze kracht was dat wij bijna alles in al deze jaren uit voorraad kunnen leveren en naar wens klaar gemaakt werden.

Nieuwe bladen, speciale kleuren en specifieke aanpassingen werden in eigen beheer uitgevoerd. Zo werden duizenden tekentafels, kasten, stoelen en andere meubelen vanuit Stroe geleverd met eigen transport, waarna we in 1990 verhuisden naar Barneveld. In 1994 werden door ons de eerste CAD-werkplekken geintroduceerd, vooral CAD-tekenaars kregen lichaamsklachten door langdurig computergebruik. In 1995 werden wij importeur van enkele Duitse tekentafel merken welke ook CAD- werkplekken leverden. Ook dat jaar namen we een bedrijf over welke uitsluitend dealers, schoolleveranciers en scholen beleverd, vooral tekentafels en tekeningkasten.

De meeste scholen in het MBO en HBO waren via dealers of rechtstreeks plotseling klant geworden. Eind jaren negentig kwamen ook andere kantoormeubelen in beeld naast ons specialisme, waardoor we genoodzaakt waren om naar een groter bedrijfspand om te zien om zoveel mogelijk uit voorraad te kunnen leveren. Grote projecten werden in 1999 en begin 2000 verzorgd met 6 medewerkers, met een zeer breed meubelprogramma, vooral in maatwerk met hoogte- en helling- verstellingen.

Ergonomie was in opkomst en wij waren hier al klaar voor, zo hebben we heel wat mensen kunnen helpen die rug- of nekklachten hadden of de symptomen hiervan hadden.

Omdat hierin zich steeds meer kantoorinrichters gingen specialiseren, hadden we ook een tak van gebruikte kantoormeubelen, en verkochten landelijk en erbuiten veel gebruikte kantoorinrichtingen, alles in eigen beheer.

Terug naar specialisme

Daar ik het specialisme als vanouds steeds meer ging missen, heb ik enkele medewerkers kunnen interesseren in overname van Brinkplan.

Computerwerkplek

Vanaf 2003 als Van den Brink werkplektechniek vanuit Stroe de ontwikkeling van een modulair werkplek systeem verder ontwikkeld, wat ik al opgestart had in de Brinkplan periode. Mijn nieuwe start verder ging voortvarend dankzij mijn ervaring in tekentechniek en scholen worden hiermee nog steeds ingericht.

Tekentechniek

In 2008 heb ik na het faillissement van Brinkplan, waar ik dus niets meer mee te maken had, kreeg ik steeds meer vraag naar mijn oude liefde, namelijk de traditionele tekentafel. Er was sinds de Brinkplan verdwijning geen enkel bedrijf die nog in tekentafels deed, en kreeg dringende oproepen om service en leveringen te verzorgen op kantoren en scholen. Want iedereen wilde niet aan CAD programma’s, vanwege kosten en persoonlijk vakmanschap in ontwerp- en tekeningoverzicht.

Wat erbij past

Zowel voor de computerwerkplek en tekentechniek leveren we ook werkstoelen en krukken, maar ook maatwerk zoals uittrektafels, werkbanken, PC-ophangsystemen e.d., maar ook onderdelen voor tekentafels en machines. Daarnaast ook service en advies aan scholen en kantoren waar specifieke wensen zijn.

Concentreren

Van het één komt het ander, op scholen bleek behoefte te zijn aan leerling afschermingen tijdens toetsen en examens. Maar ook voor leerlingen die snel afgeleid werden werd naar een oplossing gezocht. Hierin waren wel dure oplossing op de markt, maar geen snelle, flexibele en betaalbare oplossingen. Totdat wij kwamen in 2013 en namaak volgde.
Maar, onze Lescom concentratieschermen blijven uniek in gebruik, maar vooral in afwerking en stabiliteit. Zowel tussenscherm en als inklapbaar rondom scherm.

2003…

Opnieuw gestart per 1 juli 2003 onder de naam:

Van den Brink Werkplektechniek te Stroe (Gld) ga ik me weer specialiseren in specifieke werkplekken voor computers en de traditionele tekentechniek. Dit uitsluitend opscholen en universiteiten, maar ook maatwerk in opdracht van Arbo-diensten of waar lichaamsklachten zijn op kantoren.De ontwikkelingen worden steeds getoetst aan de wensen van gebruikers waarop wij dan inspelen. Dus U wens vervullen wij op ons gebied. U vindt dit alles om onze internetsite.Onze showroom stopt bij U voor de deur, zodat U vrijblijvend kunt ervaren van hoe zit dat?